vrijdag 19 juni 2015

WubbaNub, Paci-Plushies of Cozy Coos????

Sinds enkele weken hebben we een nieuwe speenknuffel in ons assortiment, de Cozy Coos van Bright Starts. Hoewel we superblij zijn met deze nieuwe speenknuffel, kunnen we ons voorstellen dat het met meer opties ook steeds moeilijker wordt om te kiezen. Daarom even een nieuwe blog over wat we globaal aanraden bij het maken van een keuze. 
http://www.opeenwolkje.nl/c-2968388/bright-starts/
Wanneer je kindje prematuur is:
Zeer waarschijnlijk is je kindje dan al gewend aan een speen geheel gemaakt van medisch siliconen. In dit geval raden we de WubbaNub aan. Bij premature kindjes wordt er vaak een opgerold washandje aan het speentje gemaakt, zodat de speen in de mond blijft zitten. Naar dit idee is de WubbaNub ontworpen. De speen van Philips Avent is gemaakt van medisch siliconen en het knuffeltje is zo ontworpen dat het perfect op de borst van je kindje blijft liggen.


Wanneer je kindje tussen de 0 en 6 maanden is en nog geen speen gewend is:
Wanneer je kindje tussen de 0 en 6 maanden is, adviseren we om te kiezen tussen de Cozy Coos of de WubbaNub. Deze knuffeltjes zijn erg soepel en licht in gewicht. Bij de WubbaNub zit de soothie van Philips Avent vast aan de knuffel. Dit is zeker geen nadeel, want de knuffel inclusief speen is in zijn geheel heel makkelijk te reinigen (in bijvoorbeeld de magnetronsterilisator of wasmachine). De Cozy Coos van Bright Starts hebben een eigen speen, de Contour Comfort Pacifier. Dit is ook de enige speen die op deze knuffeltjes past. De speen is makkelijk los te halen en te vervangen wanneer deze kapot is.
Zowel de WubbaNub als de Cozy Coos zijn prima speenknuffels. Het is heel persoonlijk en afhankelijk van je eigen smaak welke je kiest. 
Allebei de speenknuffels zijn te gebruiken tot je kindje ongeveer 6 maanden is. Heel vaak gebruiken baby's deze speenknuffels veel langer dat deze 6 maanden. Wel raden we het starten met deze speenknuffels af zodra je kindje een maand of 4 is. Dit omdat je er dan misschien maar heel kort profijt van kan hebben.

Wanneer je kindje tussen de 0 en 6 maanden is en al een speen gewend is:
Dit is altijd een lastige keus, want het blijft een gok of je kindje de overstap naar een andere speen gaat accepteren. Wanneer je kindje een ronde speen heeft, zou je de WubbaNub of Cozy Coos kunnen proberen. Als je de aankoop van een WubbaNub of Cozy Coos niet direct aandurft, zou je altijd eerst een losse ronde speen van medisch siliconen kunnen bestellen (de Gumdrop van €3,99). Als je kindje deze accepteert, kan je met een gerust hart de WubbaNub of Cozy Coos bestellen. 
Heeft je kindje een afgeplatte speen of vindt hij/zij de gumdrop niet prettig, dan is het handig om meteen te beginnen met de Paci-Plushies Buddies of Shakies. Heel veel spenen kunnen worden bevestigd aan de Paci-Plushies. Als je wilt weten of jouw speen ook past, kan je ons even een mailtje sturen.


http://www.opeenwolkje.nl/c-3020953/gumdrop/http://www.opeenwolkje.nl/c-3020953/gumdrop/



Wanneer je kindje tussen de 6 maanden en 1 jaar is:
Als je kindje al gewend is aan de WubbaNub of de Cozy Coos en de speen nog prettig vindt, dan kan je deze speenknuffels nog best behouden. Houd er wel rekening mee dat de speen sneller kapot gaat, zodra je kindje tandjes krijgt (de spenen van deze knuffels zijn eigenlijk niet geschikt voor tandjes). Het is dus erg belangrijk dat je de spenen regelmatig controleert op scheurtjes.
Vanaf deze leeftijd vinden we de Paci-Plushies Buddies of Shakies ideaal. Aan deze speenknuffel kan je vrijwel elke speen met ring of knop bevestigen. De Buddies en Shakies zijn de kleinste knuffels van Paci-Plushies. Ze zijn iets minder soepel dan de WubbaNub of de Cozy Coos, maar aangezien je kindje al iets ouder is kan hij het knuffeltje nu goed vasthouden.


http://www.opeenwolkje.nl/c-2121292/paci-plushies/
Wanneer je kindje 1 jaar of ouder is:
Nu zijn alle Paci-Plushies geschikt voor je kindje. De Buddies (normale knuffel) en Shakies (met rammelaar) kunnen nog steeds prima, maar ook de Lovies (met lavendelgeur) en de Blankies (doekjes) zijn nu perfect. De Lovies en de Blankies zijn wat groter dan de andere speenknuffels en daarom ideaal voor wat oudere baby's en peuters. 

http://www.opeenwolkje.nl/c-2121292/paci-plushies/

Wanneer je kindje tandjes krijgt:
De Paci-Plushies Chillies zijn ideaal. Deze speenknuffels worden geleverd met een bijtring die gekoeld kan worden. Heb je een andere Paci-Plushies die je leuk vindt, dan kan je er ook altijd de bijtring van Paci-Plushies los bij bestellen.
http://www.opeenwolkje.nl/c-2121292/paci-plushies/
Uiteraard is het zo dat elk kindje anders is, dus dat bovenstaand advies niet ideaal hoeft te zijn voor jouw baby. Wil je toch wat persoonlijker advies, dan kan je ons altijd mailen: info@opeenwolkje.nl 

Je vindt alle speenknuffels hier:
www.opeenwolkje.nl/c-2021326/speenknuffels/ 

Op een wolkje - De online babywinkel voor kraamcadeaus en originele babyspullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten